12 goede redenen voor sex

Als we ons een tijdje niet zo fit voelen en we besluiten er wat aan te gaan doen, dan zijn we eerder geneigd naar de sportschool te sjokken en ons daar moeizaam in het luie zweet te werken, dan dat we even wat meer tijd inruimen voor een stevige pot sex waar de vonken vanaf vliegen. Want neuken is niet alleen gewoon heel lekker *plop*, de oudste beweging ter wereld(!) is ook uitermate geschikt om die bierbuik en blubberbillen eraf te trainen, en daarvoor hoef je echt niet alle standjes van de kamasutra van voor naar achter met elkaar door te nemen. Sex is verder natuurlijk ook goed voor de mentale gezondheid, na een paar knallende orgasmes kun je er weer tegenaan. Hieronder meer goede redenen om vanavond eens lekker van bil te gaan. Met je eigen vrouw of met de buurvrouw, of misschien wel met allebei. Tip: als je zo nu en dan de hele straat uitnodigt, heb je zo je sixpack weer terug.


1 Sex zorgt dat je gewicht in balans blijft
Met sex verbrand je zomaar 200 calorieën en dan hoef je nog niet eens heel erg goed je best te doen. Het is ook nog eens goed voor de spieren, met al die verschillende standjes is het net of je aan de apparaten in de sportschool hangt. Daarbij wordt je er lekker lenig van en gaat je conditie er op vooruit. Dus waarom nog naar de sportschool om gewichten te heffen, terwijl je thuis je eigen gewicht op bed hebt liggen om op te tillen?

2 Sex verlicht de pijn in je lijf
Door het hebben van sex kunnen die migraine aanvallen en die irritante menstruatiepijn afnemen. Ook rugpijn (als je tenminste niet de moeilijkste positie uit de Kamasutra uitprobeert) en andere zeurende pijntjes kunnen door een potje vrijen verlicht worden. Dit komt omdat de pijngrens (vooral bij vrouwen, die kanjers!) tijdens de sex erg omhoog gaat!

3 Stress neemt af door neuken
Als je lekker ligt te vrijen met je man of met je vrouw, dan heb je een stuk minder kopzorgen. Even geen aandacht bij je werk of bij die vervelende buurman die klaagt over het lawaai. Of je nu jezelf ligt te verwennen of een ander, de vrijkomende hormonen zorgen ervoor dat je je lekker ontspannen voelt. En ja, dat heeft iedereen toch nodig, na een lange werkdag?

4 Immuunsysteem wordt sterker door sex
Als je vaker zonder jas naar buiten gaat wordt je minder snel ziek. Zo is het ook met sex. Als je vaker lekker ligt te neuken, versterkt je immuunsysteem, waardoor je die vervelende virussen en dergelijke makkelijker buiten de deur houdt.

5 Het hart blijft beter kloppen door sex!
Zou je niet zeggen als je voelt hoe je hart tekeer gaat na een orgasme, maar sex zorgt ervoor dat je hart in goede conditie blijft. Het snellere stromen van je bloed zorgt ervoor dat je bloedvaten lekker doorspoelen, net als met sporten.  En daarbij, je cholesterol gaat er ook nog eens een stuk door naar beneden. Ik zoek meteen mijn vrouw even op! "WILMAAAAA??!"

6 Door sex gaat het vertrouwen in jezelf omhoog en dat versterkt de intimiteit
Door met elkaar te vrijen, door te horen hoe lekker je het doet, hoe groot die lul van je is, en hoe lekker strak je kontje, gaat je zelfvertrouwen natuurlijk enorm omhoog. Je lul ook. En door dit hele intieme gebeuren samen te delen, kom je dichter bij elkaar te staan. Je knuffelt weer meer, je geeft elkaar gewoon de liefde die jullie verdienen en bezegelen daarmee de relatie.

7 Beter slapen door sex
Als je moeite hebt met in slaap vallen, probeer dan eerst eens lekker te vrijen met je vrouw. Door al die lichamelijke inspanning (en dat intensieve orgasme) kun je zo in slaap sukkelen, gelukkig wel na de daad. Door dit, en de vrijkomende hormonen zak je weg in een geweldige roes, waardoor je zo in een heerlijke slaap verzeild raakt.

8 Neuken houdt je levendig en jong!
Je voelt je gewoon een stuk jonger als je veel aan sex doet en dat straal je dan ook uit! Mensen zullen je zeggen dat je er zo gezond uit ziet. Dat klopt ook, want je voelt je ook een stuk levendiger dan wanneer je geen sex hebt. En doordat je partner al die intieme seksuele momenten met je deelt, voel je jezelf een stuk aantrekkelijker, wat je ook weer uitstraalt en dat zien de mensen helemaal!

9 Sex tovert een glimlach op je gezicht
Als je jezelf down and out voelt, bij de pakken neer wilt gaan zitten en het even gehad hebt met die zeurende baas, die lul van een vent, dan biedt een lekkere vrijpartij de uitkomst. Door al die stofjes die vrijkomen (zoals Dopamine), gaat je hele gevoel weer een positieve kant op. Dus veel vrijen als je een rotbaan hebt, zou ik zeggen!

10 Langer leven door te vrijen!
Als je echt lang van je sex en je leven wilt genieten, dan moet je het regelmatig doen. Niet alleen wordt je leven daar leuker van, ook is aangetoond dat mannen die twee keer per week klaarkomen, langer leven dan mannen die dit slechts eenmaal per maand doen. Als dat geen goede reden is?

11 Sex verlaagt het risico op borstkanker
Natuurlijk speel je graag met de borsten van je vrouw, niets is heerlijker tijdens een voorspel. En aangezien er volgens onderzoek een verband blijkt te bestaan tussen de toename van seksuele activiteit en de afname van het aantal gevallen van borstkanker, is het ook nog, behalve lekker, gezond voor je vrouw.

12 Sex veroorzaakt een kettingreactie van goede dingen
Uit onderzoek blijkt dat sex vrouwen vruchtbaarder maakt, en de kansen voor een man op het krijgen van prostaatkanker verlaagt. En zo zijn er nog vele tientallen goede effecten die seks hebben op je lichamelijke functies, en dan hebben we het nog niet eens gehad over de geestelijke, mmmm, de gedachten eraan niet uitgesloten!Neukertjes